1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. TBI Bank финансира проекти по ПРСР чрез Националния гаранционен фонд

TBI Bank финансира проекти по ПРСР чрез Националния гаранционен фонд

Снимка:

Банката подпомага и инвестициите в земеделска земя

Земеделските производители и агрофирмите ще могат да получават финансиране на проекти по ПРСР от TBI Bank. 80 % от кредита се покрива от Националния гаранционен фонд, съобщи в Добрич Петър Андреев, търговски директор на TBI Bank. Новината бе съобщена в рамките на 21-то изложение „Селското стопанство и всичко за него“.

Също нов продукт на банката е финансирането на 100 % закупуването на земеделска земя. До края на месец ноември се предоставят преференциални условия за производителите.

На вниманието на фермерите е и отпускането на кредити с изгодни лихви по ОП „Рибарство“ за малки и средни предприятия, което стартира от юни т.г. след подписване на споразумение с Националния гаранционен фонд. Фондът гарантира 80% от размера на кредита, а това прави ресурса достъпен и за по-малките фирми, които не могат да осигурят необходимото обезпечение.

В рамките на изложението TBI Bank презентира пред производителите отпускане на кредити срещу субсидии. Финансирането е до 100% от очакваната субсидия от ДФ „Земеделие“ и СЕПП, като има възможност за подновяване на кредита всяка следваща година.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.