1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тече разследване на хасковска земеделска кооперация за източване на пари

Тече разследване на хасковска земеделска кооперация за източване на пари

Сигналът е за сумата от 3 200 лв. присвоена от зам.-кмета на Стамболово Гергана Михайлова

Полицията и прокуратурата разследват източване на пари от земеделската кооперация в хасковското село Тънково. Зам.-районният прокурор на Хасково Пламен Бахчеванов каза, че разследването се води срещу неизвестен извършител. В сигнала до полицията обаче се твърдяло, че сумата от 3 200 лв. е присвоена от зам.-кмета на Стамболово Гергана Михайлова. Парите изчезнали през 2007 г, когато тя била счетоводител на земеделското сдружение.

"Хора от Тънково са срещу мен и майка ми. Опитват се да ни злепоставят, каза Михайлова.  На въпрос дали хората, които са подали сигнала в МВР, са от кръга на БСП, тя отговори лаконично: “Да!”.

Преди 3 години е била извършена ревизия, при която се установило, че е изчезнала вносна бележка, която показвала, че парите са преведени по банкова сметка. Михайлова твърди, че за транзакцията има касов ордер. По случая в полицията освен нея са разпитвани и председателят на кооперацията, и касиера.

"Имам да вземам 4 000 лв. като възнаграждения от кооперацията в Тънково, която е в ликвидация, каза още Михайлова, цитирана от в. "Хасковска Марица". По време на местните избори организацията на БСП отказала да издигне за кмет майка й.  Затова тя се явила като независим кандидат.  "Успя да спечели вота и това стана причина хора от партията да се настроят срещу нас", обясни Михайлова. "По образуваното производство няма повдигнато обвинение. Има назначена икономическа експертиза, от която още няма заключение", съобщи обвинителят Бахчеванов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.