1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Територии от землищата на Разлог и Банско няма да попаднат в “Натура 2000”

Територии от землищата на Разлог и Банско няма да попаднат в “Натура 2000”

 

Територии от землищата на Разлог и Банско няма да попаднат в екологична мрежа "Натура 2000". Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев на среща с представители на Община Разлог и депутати от Благоевградски избирателен район. Заместник-министърът допълни, че зоните, определени по екологичната мрежа почит едно към едно следват границите на парк "Рила" и парк "Пирин". Той подчерта, че зоните не са определяни от Министерството на околната среда и водите, а са определяни от Дружеството за защита на птиците и Сдружение "Зелени Балкани". Те са организирали обследване на терените, за да видят кои територии трябва да бъдат включени и кои – не.
Освен депутатите от Благоевградски избирателен район, на срещата присъства и депутатът от ОДС Христо Кирчев, както и Христо Божинов, директор на Национална служба "Защита на природата".
От своя страна кметът на Разлог инж. Любен Татарски заяви, че се надява на тази среща да чуе народните представители какво съдействие ще окажат на Община Разлог, както и какво решение се очаква да вземе Министерски съвет за екологична мрежа "Натура 2000"./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.