1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тонове риба ще раздават на протеста в сряда

Тонове риба ще раздават на протеста в сряда

Браншовици от земеделието обсъждат възможностите за създаването на листа с имена на професионалисти

 

Тонове риба ще бъдат раздадени безплатно на всички, които подкрепят протеста на браншовите организации на производителите на 9-и юли от 11 часа пред Министерството на земеделието и храните. Това заяви изпълнителният директор на Националната асоциация по рибарство и аквакултури в Пловдив Николай Кисьов, който прикани колегите си да донесат стоката си на протеста.

Земеделски стопани и рибовъди ще потърсят  персонална отговорност за спрените пари по предприсъединителната програма САПАРД. Фермерите ще протестират и срещу отказа да се изплащат държавни субсидии за литър качествено мляко. Решението е взето на работна среща на няколко браншови организации от земеделието в София.

В протеста ще участват представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Националната асоциация по рибарство и аквакултури, Асоциацията на земеделските производители, на овцевъдите, и асоциациите на млекопроизводителите, на българските села и на потребителите в България.

Според Кисьов, в браншовите организации обмислят и създаването на листа от професионалисти, които да участват в бъдещите парламентарни избори. За целта ще бъде създадено Национално обединение на браншовите организации от земеделието, което в сътрудничество с други граждански съюзи ще потърси политическа реализация с цел по-справедливото управление на евросредствата и създаването на благоприятни условия за развитието на българското селско стопанство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.