1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Триумф за AGCO

Триумф за AGCO

Световната корпорация с престижни награди за брандовете си

Провелото се през февруари изложение SIMA в Париж ще остане паметно в историята на AGCO. Световната компания представи последните си иновации, които бяха високо оценени и наградени. 

MT775E на Challenger стана носител на наградата в конкурса „Машина на годината XXL“. 9.8-литровият, 7-цилиндров Tier 4 Final/Stage IV двигател на MT775E не само намалява разхода на гориво до 5%, но също така увеличава максималната мощност с 15% до 438 к.с.

Новият Fendt 300 Vario също спечели наградата „Машина на годината“, но в категорията за трактори под 150 к.с. „Той не може да се сравни с предходния модел по отношение на дизайн и технологични решения“, каза Дитер Данцер, главен редактор на вестник AGRARTECHNIK. Тракторът предлага на земеделските производители много технически иновации за този среден клас конски сили. Пазарният дял на Fendt при тракторите над 60 к.с. нарасна неимоверно през последните 10 години - от 5,8 до 10,8% през 2014 г. „Това е 5-процентен растеж на пазарния дял, при това на най-големия селскостопански пазар в Европа. Особено на фона на неустойчивия пазар на трактори във Франция през миналата година, това увеличение на пазарния дял заслужава много висока оценка“, подчертава Петер-Жозеф Пафен, председател на Управителния съвет на Fendt/AGCO. 

В категория 180-280 к.с. наградата „Машина на годината“ беше присъдена на новата серия Valtra T Series. Звездната атракция на щанда беше Valtra T234 Active Unlimited, боядисана в цвят шампанско, с бежов интериор и кожа на седалките, волана и на други места в кабината. 

Победителите в конкурса „Машина на годината“ се определят от 19 журналисти, технологични експерти от осем европейски държави, като наградените машини са в 17 категории.

На изложението SIMA в Париж Massey Ferguson показа два нови трактора, както и трактора MF 5610, който достигна до Южния полюс. Укрепвайки позициите на компанията в сектора на компактните трактори, MF 1747, 46 к.с., и MF 1740, 38 к.с., са налични или с хидростатична трансмисия с кабина, или в платформена версия с механично предаване. С нови функции и подобрения, MF 1740 и MF 1747 ще засилят още повече надеждността и лекотата при използване. „Тези опростени и пъргави трактори са създадени специално за сектора и изпълняват редица полезни функции, като съчетават висока производителност и лекота при използване“, заяви Кембъл Скот, директор Продажби, инженеринг и развитие на търговските марки. 

В 25-тата си година като световен лидер в областта на селскостопанската индустрия, AGCO имаше мощно присъствие в качеството си на изложител на SIMA. Компанията претворява на живо концепцията си - "Иновацията на първо място!" чрез авангардните Fuse ™ Technologies - платформа, която обединява машини, технологични продукти, подкрепа, обучение и услуги за дилърите. По този начин те гарантират на земеделските производители, че операциите им са оптимизирани, координирани и безпроблемно свързани при всички фази от цикъла на развитие на земеделските култури.

 

Етикети Massey Ferguson, Challenger
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.