1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Трявна официално е член на Европейска туристическа мрежа

Трявна официално е член на Европейска туристическа мрежа

Това ще даде повече възможности на целия регион и разгръщането на туристическия потенциал

По инициатива на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков Трявна е първият град от Източна Европа, който стана член на Европейска туристическа мрежа. Членството на Трявна бе обявено от Ян Куртхут, вицепрезидент на Necstour по време на генералната асамблея на организацията, в което кмета на Трявна Дончо Захариев и Андрей Новаков участват.

Членството е в следствие на конференцията, проведена по инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ в град Трявна на 13-май, където бе обсъдено потенциалното членство на област Габрово, представляван от град Трявна. В събитието, на което бе анонсирана кандидатурата на Трявна, се включиха представители на всички отговорни за развитието на българския и европейски туризъм институции – Кристина Нунес от Европейската туристическа мрежа на регионите, Карло Кораза и Виктория Петрова от Главна дирекция „Растеж" към Европейската комисия, Нивелин Ноев от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селското стопанство" към Европейската комисия, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, представители на Министерството на туризма и Министерството на земеделието и храните, както и кметът на Трявна Дончо Захариев.

„Преди време обещах да спомогна за развитието на туризма в Трявна. Щастлив съм, че градът вече е част от тази туристическа мрежа, което ще допринесе за промотиранвто му като туристическа топ дестинация в Европа", каза Андрей Новаков. По думите му, членството на Трявна и областта в организацията ще даде повече възможности на целия регион и разгръщането на туристическия им потенциал. „Размяната на добри практики между различни европейски региони, по-голяма видимост и достъп до повече информация за инвестиции ще са сред ключовите предимства от членството", добави той. Новаков бе категоричен, че членството на общината в европейската туристическа мрежа ще подкрепи растежа на инвестициите в региона.

„Изключително съм благодарен на борда на организацията за гласуваното доверие и на Андрей Новаков за подкрепата, която ни оказа. Това, че общината ни е първият град от Източна  Европа, който стана член на Европейска туристическа мрежа ме мотивира с всички сили да продължа да работя за развитието на туризма ни", посочи кмета на Трявна Дончо Захариев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.