1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Цеко Минев поиска от новото правителство да ускори разрешенията за инфраструктурни проекти в планините

Цеко Минев поиска от новото правителство да ускори разрешенията за инфраструктурни проекти в планините

Снимка:

Той беше избран за нов петгодишен мандат като президент на Българската федерация по ски

Цеко Минев беше избран за нов петгодишен мандат като президент на Българската федерация по ски, след което поиска от новото правителство да ускори разрешенията за инфраструктурни проекти в планините. 

За Минев гласуваха всички 36 присъстващи от общо 54 членуващи във федерацията клубове. Това ще бъде трети пореден негов мандат начело на федерацията. Новият Управителен съвет е от девет души, вместо досегашните седем. Новите членове са инвестиционният банкер и председател на Управителния съвет на "Бороспорт" Бояна Попова и Петър Минковски от "Витоша ски", който на ротационен принцип ще представлява клубовете. Неговият мандат е 1 година. 

Минев и клубове по ски решиха да излязат с искане от държавните органи с "бързи темпове да са разрешават всички инвестиционни проекти за спортна инфраструктура". "Надяваме се, че държавата в лицето на министерството и всички органи и новото правителство ще погледне благосклонно към развитието на спортната инфраструктурата за зимните спортове", заяви Минев. "Без да се развива всички клубове, както чухте и на събранието, изнемогват. А също така и няма как да подпомагат своите състезатели, за да тренират и да се подготвят за състезания", добави Минев, който е свързван със собствеността на концесионера над Банско "Юлен" и лифтовете на Витоша.

"Това ще е една от стъпките, за да може всички съществуващи инвестиционни проекти да бъдат подпомогнати. Ние ще ги дадем на съответните държавни органи, за да може тяхното одобрение да става по-бързо. По-добра икономика и повече работни места ще е това, за което ще се бори новото правителство", каза още той.

Бюджетът на ски федерацията от 1 май 2013 г. до 30 април 2014 г. ще бъде 2.8 милиона лева, а от тях 1.066 милиона лева са за олимпийска подготовка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.