1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Цифрови снимки на земеделските парцели

Цифрови снимки на земеделските парцели

Предвидено е проектът да се реализира до присъединяването на България в Общността

 

Стопаните ще получават средства от ЕС за декларирана обработваема земя, като за целта стартира план за изработване на цифрови снимки на земеделските парцели

Планът за действие за създаване на цифрова ортофотокарта за територията на страната бе приет днес от Министерския съвет.

Дава се възможност на всички заинтересовани ведомства да участват в проект за създаване на кадастрална карта на България и единна система за идентификация на земеделските парцели, което е условие да бъде извършено финансово подпомагане на земеделските производители по единна система, съгласно регламентите на Европейския съюз. Предвидено е проектът да се реализира до присъединяването на България в Общността.

В резултат на ясното регламентиране на отговорностите при изпълнението на държавната политика в областта на кадастъра и земеделието ще се улесни и осигуряването на останалите ведомства и организации с материали и данни, необходими за изпълнение на функционалните им задължения, включително свързани с европейските им приоритети.

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.