1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Цветан Димитров: Виетнам е стратегически партньор в азиатския регион

Цветан Димитров: Виетнам е стратегически партньор в азиатския регион

Беше открит Българо-виетнамски форум в гр. Хошимин

„За страната ни Виетнам е стратегически партньор в азиатския регион“, заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на  среща с председателя на Народния комитет на гр. Хошимин г-н Ле Хуанг Куан. Той допълни още, че България е готова да окаже съдействие в областта на земеделието по отношение на интродуциране на нови сортове растения и нови породи животни във Виетнам.

Двамата обсъдиха икономическото, научно-техническото сътрудничество и състоянието на търговско-икономическите отношения между двете страни. Тяхната обща позиция бе, че за България и Виетнам съществува значителен потенциал за развитие на взаимния стокообмен, както в търговията, така и в земеделието, който трябва да бъде използван максимално, за да доведе до положителни резултати.

По-рано днес д-р Цветан Димитров откри Българо-виетнамския форум в гр. Хошимин. „Уверен съм, че днешната среща ще допринесе за по-нататъшното разширяване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес между Република България и Социалистическа Република Виетнам”, посочи зам.-министърът по време на откриването. Той допълни още, че съществува потенциал за ефективно развитие на търговията, като двете страни трябва да положат усилия за активизиране на бизнеса.

 
Форумът, който се проведе в рамките на посещението на българската междуправителствена делегация, е организиран от българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. На форума присъстваха над 50 български и виетнамски фирми

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.