1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Цветанов и Плугчиева не защитиха интересите ни

Цветанов и Плугчиева не защитиха интересите ни

Не може един министър на земеделието да минава на ръчно управление

"Бях поканен във властта от Нихат Кабил като професионалист да ръководя фонда. Уволних 20 български и четири турски семейства", заяви бившият шеф на Държавен фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков по BTV. Той подчерта, че никога не е бил член на ДПС и че от 17 години е и продължава да бъде земеделец.

"След последния одит беше установено, че всичко е наред, но в същото време от Брюксел ни наложиха санкции. Обиден съм от това, че ръководството не застана зад мен, а се прие всичко казано от ЕК априори. Това са Плугчиева, Цветанов, Ивановски. Имаше лоши проекти, но те бяха едва 3,5%", коментира Тадаръков мотивите си да напусне ръководния пост.

Не може един министър на земеделието да минава на ръчно управление по телевизията и радиото, работи се с професионализъм, разкритикува той работата на министър Цветанов.

Държавен фонд "Земеделие" не е към министерството. Не сме държавни служители. Има отделен закон за фонда, поясни Тадаръков.

Над 50% от проектите, които сега са обект на проверка, са одобрени от Миглена Плугчиева. Тя работи с хъс, но прекалено мащабен и непланиран, смята Тадаръков.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.