1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. У нас ще се проведе пета сесия на комисията за икономическо и техническо сътрудничество между България и Индонезия

У нас ще се проведе пета сесия на комисията за икономическо и техническо сътрудничество между България и Индонезия

Снимка:

От българска страна бе предложено форматът да е двудневен

Петата сесия на Смесената междуправителствена комисията за икономическо и техническо сътрудничество (СКИТС) между България и Индонезия ще се проведе у нас. Това стана ясно по време на среща на зам.-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с посланика на Република Индонезия в България, Н. Пр. г-н Бунян Саптомо в МЗХ.

От българска страна бе предложено форматът да е двудневен, като ще включва по отделно провеждането на политическа и икономическа консултация, обобщителна среща както и среща на бизнес ниво с фокус сътрудничество в областта на търговията със земеделски стоки. Датите за провеждане на Комисията, нивото на участници и други подробности ще бъдат уточнени до месец, обеща г-н Саптомо. МЗХ от своя страна, като съпредседател на Смесената комисия за сътрудничество, ще поеме подготовката за събитието.

Зам.-министър Димитров изрази удоволствието си от отличните отношения и доброто сътрудничество между България, и в частност МЗХ, с Индонезийската страна. Г-н Саптомо пък информира, че частният сектор от Индонезия проявява интерес към двустранно сътрудничество в областта на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.