1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Участници от над десет държави идват на събор за агробиоразнообразието

Участници от над десет държави идват на събор за агробиоразнообразието

 

Третият регионален събор на Балканското агробиоразнообразие и селско наследство ще събере представители от  над 10 държави на – 23-24 септември 2005 в Димитровград, Сърбия и Черна Гора, съобщиха от  Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа – България.

Тази година съборът съвпада и с Първия Европейски ден на агробиоразнообразието.

Събитието се организира от "Проект Западна Стара планина" на Регионалния Екологичен Център за Централна и Източна Европа съвместно с община Димитровград и "Натура Балканика".

Съборът ще събере както фермери, занаятчии и музиканти от Балканския регион, така и представители на научни институти, министерства, неправителствени организации от сферата на земеделието и животновъдството.

От българска страна ще вземат участие представители на пограничните седем общини от региона на Западна Стара планина и на Министерство на земеделието и горите.

На миналогодишното издание осем страни от Югоизточна Европа сформираха мрежа за опазване на агробиоразнообразието на региона и подеха инициативата за честване на Европейски ден на опазването на местните породи./dnevnik.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.