1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Удължават срока за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ

Удължават срока за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ

До този момент заявления за подпомагане са подали над 78 600 земеделски стопани

Срокът за подаване на заявленията за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ се удължава до 25 юни 2007 г. До същата дата земеделските стопани, които все още не са регистрирали земите си в Системата за идентификация на земеделските парцели, могат да осъществят и това действие. Идентифицирането, както и подаването на заявления, се извършва в Областните Разплащателни агенции – по местоживеене за физическите лица и по адрес на управление на фирмата - за юридическите лицаи едноличните търговци.

Решението за удължаване на срока е одобрено от Европейската комисия по молба на Румъния и ще важи както за северната ни съседка, така и за България.

Земеделските стопани, които са подали заявленията за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ до 31 май 2007 г., ще получат пълния размер на субсидията. Субсидията за тези, които са подали заявлението си между 1 и 25 юни 2007 г., ще бъде редуцирана с по 1 % за всеки ден закъснение след 31 май 2007 г.

До този момент заявления за подпомагане са подали над 78 600 земеделски стопани, а идентифицираните площи са над 33, 75 млн. декара.

 


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.