Удължават срока за предоставяне на консултантски услуги за укрепване конкурентоспособността на земеделието

Очакваните резултати са пряко свързани с устойчивото развитие и управление на хидромелиорациите

До 18 ноември 2015 г. се удължава срокът за предоставяне на консултантски услуги за укрепване на конкурентоспособността на селското стопанство и изготвяне на проектостратегии за устойчиво управление в хидромелиоративния сектор и опазване от вредното въздействие на водите. Това стана с одобрено от правителството изменение на Споразумението между Министерството на земеделието и храните и Международната банка за възстановяване и развитие, сключено през март м. г. До 18 октомври 2015 г. ще бъде удължен и срокът за предаване на Доклада за интегрирани хидромелиоративни инвестиционни планове и водещи проекти.

Изменението, което се прави при условията на последваща ратификация, не предвижда промяна в договореното възнаграждение за консултантски услуги.

Очакваните резултати са пряко свързани с устойчивото развитие и управление на хидромелиорациите и защита от вредното въздействие на водите на базата на дългосрочна стратегия за развитие на хидромелиоративния сектор и тяхното подпомагане чрез програмите за развитие на селските райони и увеличаване на усвояването на средства от европейските фондове в сферата на напояването и отводняването за следващия програмен период 2014-2020 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.