1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Указанията за субсидиите през 2006 год.

Указанията за субсидиите през 2006 год.

Субсидията за покриване на разходите за лихви е в размер на 6 процента при пряко кредитиране от фонда и 9 на сто чрез търговска банка за покриване на лихвите през гратисния период на кредита

 

В областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" в Монтана вече разполагат с указанията за предоставяне на субсидии на земеделски производители по инвестиционните програми за 2006 год. Управителният съвет на фонда е запазил привилегията и през настоящата година да действа Регионалната програма за развитие на земеделието в Северозападна България.

Капиталови субсидии ще се дават за създаване на трайни насаждения от лозя, рози и овощни градини, оранжерии за зеленчукопроизводство и създаването на пчелини. Фондът предоставя и субсидии за покриването на разходи по лихви.

Сумите се предоставят, когато инвестиционният проект се финансира чрез рефинансиране на търговски банки - след одобряване на проекта от фонд "Земеделие" и търговската банка и сключване на договор за субсидия с фонд "Земеделие". Средствата за субсидията се превеждат по посочената банкова сметка на кредитополучателя.

Субсидията за покриване на разходите за лихви е в размер на 6 процента при пряко кредитиране от фонда и 9 на сто чрез търговска банка за покриване на лихвите през гратисния период на кредита. По инвестиционните кредити за купуване на нова селскостопанска техника субсидията за покриване разходите за лихви при пряко кредитиране е 6 процента и се предоставя по три начина:

- за кредити до 100 хил. лева - за 9 месеца от срока за издължаване, за кредити от 100 до 200 хил. лева - за 18 месеца от срока на издължаване и за кредита и за над 200 хил. лева - за 24 месеца от срока за издължаване.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.