1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Университетските ветеринарно-медицински клиники имат нов статут

Университетските ветеринарно-медицински клиники имат нов статут

Снимка:

Промяната е по идея на депутата проф. Иван Станков

Университетските ветеринарно-медицински клиники имат нов статут, според промените в Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Промяната е по идея на депутата проф. Иван Станков.

През миналия месец от Българския ветеринарен съюз изпратиха сериозни възражения относно новите промени в Закона до председателя на Народното събрание. И двете учебни заведения – Тракийският университет и Лесотехническият - разполагат с ветеринарни клиники, които са регистрирани по сега действащия закон и могат да упражняват дейност. Проблемът според Съюза е, че преподавателите там не са длъжни да членуват в тяхната организация.

Съюзът определи текстовете на проф. Иван Станков като лобистки - в интерес на висшите училища. Според съсловната организация така работата на тези ветеринари ще бъде извън обхвата на професионалните стандарти на гилдията, както и възможността за контрол над дейността им. Преподавателите, работещи в новия вид ветеринарно-медицинско заведение, ще са в по-благоприятна позиция, заявяват от Съюза. Освен това - те ще използват апаратура и консумативи, които ще се предоставят от учебното заведение.

Гледайте подробности в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Радина Дойнова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.