1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Управата на "Странджа" с глоба за технофеновете

Управата на "Странджа" с глоба за технофеновете

Чужденцитe прекараха няколко дни в частни ниви до морето, оставяйки след себе си камари с боклук

 

 

Екоинспекцията в Бургас обяви, че ще наложи глоба на колегите си от друга служба на МОСВ - управата на природен парк "Странджа", заради бивака на технофенове край Варвара. Чужденците прекараха няколко дни в частни ниви до морето след фестивал в Германия и се разотидоха във вторник, оставяйки след себе си камари с боклук. Според РИОСВ-Бургас, администрацията на парка е бездействала и не е изпълнила задълженията си по закона за защитените територии да пази земите от замърсяване, бивакуване и палене на огън.
Заедно с критиките към колегите екоинспекторите хвалят кмета на Царево, че е взел всички мерки да изчисти района. Самият Петко Арнаудов е свикнал по-скоро на чести протести от екосдружения, отколкото на похвали за грижа към природата. Последните бяха покрай амбициозния устройствен план на общината, с който става възможно застрояването на огромни площи по Южното Черноморие.
Арнаудов и парк "Странджа" и вчера продължиха войната. Нарушенията на обществения ред и управлението на отпадъците са в компетенцията на общинските власти, посочиха от парк "Странджа". Това е продължение на подетата от доста време линия на неконструктивно поведение, отвърна кметът, който преди година опита през съда направо да заличи парка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.