1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Управлението на професионалните гимназии се прехвърля от МЗХ и МОН на общините

Управлението на професионалните гимназии се прехвърля от МЗХ и МОН на общините

Приети са девет решения за смяна на собствеността

Правителството прие девет решения, с които от министерствата на земеделието и храните и на образованието и науката се отнема управлението върху имоти, ползвани от професионални гимназии, а имотите се прехвърлят в собственост на съответните общини.

С решенията община Две могили получава собствеността върху сградите и терените на Професионалната гимназия (ПГ) по селско стопанство „Климент Тимирязев”, община Тетевен – ПГ по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов”, община Чепеларе – ПГ по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров”, община Добрич – ПГ по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов”, община Ямбол – ПГ по земеделие „Христо Ботев”, община Велико Търново – ПГ по моден дизайн, община Вълчи дол – ПГ по земеделие и горско стопанство в с. Стефан Караджа, община Суворово – ПГ по селско стопанство „Св. Георги Победоносец” и община Карнобат – ПГ по селско стопанство и лека промишленост.

Правителството даде съгласие за срок от 10 години да бъде учредено безвъзмездно право на ползване върху имот – частна държавна собственост, в полза на сдружението с нестопанска цел Туристическо дружество „Приста“. Теренът от 12 дка и построените в него шест сгради, се намират се в местността „Карасолук“ в община Русе. Те ще послужат за организиране на социален туризъм, създаване на учебен център и зелено училище за нуждите на членовете на клуба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.