1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Успешни партньорства и общи инвестиции между България и Курганска област

Успешни партньорства и общи инвестиции между България и Курганска област

„Инвеститорският интерес на руските бизнесмени от област Курган се простира в широк диапазон и е основан на традиции и доверие”, подчерта заместник-губернаторът на областта Анатолий Бондарев

 

Много и разнообразни са възможностите за общи инвестиции и сътрудничество с Руската Федерация в областта на селското стопанство и продоволствието, и от съвместните ни усилия зависи да създадем максимално добра и полезна рамка за обмен на идеи и контакти, така че инвеститорите от Курганска област да намерят своите успешни партньорства в България.

Това заяви зам.-министър инж. Димитър Пейчев днес, на среща в София със заместник-губернатора по инвестиции и външно-икономическа дейност в правителството на област Курган Анатолий Бондарев.

Инвеститорският интерес на руските бизнесмени от област Курган се простира в широк диапазон и е основан на традиции и доверие, подчерта заместник-губернаторът на областта Анатолий Бондарев. За нас са еднакво значими както общи проекти в областта на производството и доставката на пресни, замразени и консервирани плодове и зеленчуци, традиционно добре познати на руския пазар, така и съвместни инвестиции в България в областта на винопроизводството и укрепване на експортния потенциал на българското вино в Русия. Интерес се проявява и към съвместни проекти в областта на техническото обезпечаване на хранителната индустрия – с хладилна, опаковъчна техника, както и към самото производство на храни. Според зам.-губернатор Бондарев за руската област Курган, поради спецификата на нейната икономика с традиционно силен селско стопански сектор, голям интерес представлява и обмяната на опит в научната област. По предложение на зам.-министър Димитър Пейчев на руските партньори ще бъде предоставена информация за научния потенциал на българската аграрна наука и по-специално за научните институти, свързани с развитието на преработвателната и хранителната промишленост. Целта е това да улесни взаимните контакти и да доведе до реални резултати за ползотворни бъдещи сътрудничества по време на предстоящото през май посещение на губернатора на руската област Курган Олег Богомолов в България заедно с група руски инвеститори.

Предвижда се те да посетят Благоевградски, Пловдивски, Габровски и Бургаски регион, уточни от своя страна съветникът по земеделските въпроси в посолството на Руската Федерация у нас Михаил Любосердов, който също присъства на срещата. Делегацията ще посети и Шипка, във връзка със 130-годишнината от освобождението на България, добави г-н Любосердов.  

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.