1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Усвояването на евросредства в България се подобрява

Усвояването на евросредства в България се подобрява

Основният проблем остават възможностите на администрацията, свързани с усвояването на еврофондовете

Положението с усвояването на средствата от Европейския съюз (ЕС) в България се подобрява. Работим много тясно с българските власти, за да им помогнем в тази посока, заяви на пресконференция в Брюксел Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан, цитирана от БТА.

Уилър уточни, че въпреки подобрението основният проблем остават възможностите на администрацията, свързани с усвояването на еврофондовете. И изтъкна, че България се възползва от правилото, според което има още три години за усвояването на средствата по бюджета на Евросъюза до 2014 г.

На въпрос за твърденията на български политици, че страната дава повече средства в общия бюджет на ЕС, отколкото получава обратно, говорителят на Йоханес Хан отговори, че не чува подобни твърдения за първи път. По политиката на сближаване със сигурност не е така, отбеляза Уилър.

Известно е, че България има проблем с усвояването на средствата, които й се полагат. Те са значителни и биха помогнали за развитието на страната. Положението се подобрява, посочи Уилър.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.