1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Агенцията по храните са раздадени 77 000 лева бонуси

В Агенцията по храните са раздадени 77 000 лева бонуси

Изпълнителният директор не е получавал ДМС

В Агенцията по храните са раздадени 77 000  лева бонуси, като най-високата сума е 945 лева, а най-ниската е 1 лев и 70 стотинки. Изпълнителният директор не е получавал ДМС. Бонуси получават актосъставителите в Агенцията, като сумата зависи от стойността на акта. Това обявиха директорът на Агенцията по храните Йордан Войнов и директорът на пловдивското звено Светозар Василев, съобщи БНР.

По време на отчета за дейността на Областната дирекция стана ясно, че за 1 година са съставени 10 пъти повече актове. По отношение контрола на храните проверените обекти са 12 524, направени са 854 предписания, съставени са 227 акта.

В Пловдивска област е най-голям броят на възбранените и бракувани яйца - общо 46 364 и 1 тон 111 килограма храна. Д-р Йордан Войнов обяви, че пловдивското звено е едно от най-добрите, а България е направила „квантов" скок по отношение безопасността на храните.

Той изтъкна обаче, че сумата на глобите не е висока - 420 хиляди лева за страната. Изпълнителният директор на Агенцията по храните ще настоява за завишаване на глобите и за криминализиране на някои нарушения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.