1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Благоевград представиха Програмата за развитие на сектор „Рибарство”

В Благоевград представиха Програмата за развитие на сектор „Рибарство”

Средствата възлизат на 107 млн. евро

 

Официално представяне на програмата за развитие на сектор „Рибарство” в периода 2007 – 2013 година направиха в Благоевград експерти от Изпълнителната агенция по „Рибарство и аквакултури” в София. Представянето на програмата е част от кампанията на агенцията в цялата страна, заяви по време на днешната среща главният експерт в изпълнителната агенция Джамил Кадиш. Той уточни, че целта на мероприятието е да бъде разяснено подробно на желаещите да кандидатстват по оперативната програма за техните права и по какъв начин рибарите могат да усвоят отпуснатите пари.

Кампанията на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури стартира още в края на миналата година. Отпуснатите средства възлизат на 107 млн. евро, от които 48 млн. са предназначени за аквакултурите

По програмата могат да кандидатстват всички физически лица, регистрирани като земеделски производители, както и всички юридически лица, регистрирани по Търговският закон или Закона за кооперациите. До края на идната седмица експертите предвиждат кампанията в Югозападна България на Изпълнителната агенция да приключи напълно.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.