1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Благоевградска област се проведоха българо-холандски семинари за млечните квоти

В Благоевградска област се проведоха българо-холандски семинари за млечните квоти

На 25 и 26 март 2010 г. в Монтана и Бяла Слатина, ще се проведат следващите два семинара

Българо-холандски семинари на тема „Управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план” се проведоха в  градовете Гоце Делчев, Разлог и Симитли от 22 до 24 март 2010 г.

В семинарите взеха участие млекопроизводители и одобрени изкупвачи на краве мляко, както и експерти от МЗХ, Областни дирекции „Земеделие”, Национална служба за съвети в земеделието и ДФ Земеделие - Разплащателна агенция. В семинарите активно участие взеха и кметовете на съответните общини от област Благоевград. Водещ лектор беше г-н Герард Креберс – началник отдел в Млечния борд на Кралство Нидерландия. Г-н Креберс е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти. Като доказан международен експерт г-н Креберс участва в работата на европейските институции и същевременно е консултирал страни като Полша, Румъния и България при въвеждането на системата от млечни квоти за краве мляко след присъединяването им към ЕС.

От българска страна основни лектори бяха експерти от дирекция „Животновъдство”, отдел „Млечни квоти и национален резерв” към Министерството на земеделието и храните.
По време на семинарите се обсъждаха основно въпросите на администрирането на млечните квоти на национално ниво и перспективите в международен аспект, и бяха направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на животновъдството като цяло.

На 25 и 26 март 2010 г. в градовете Монтана и Бяла Слатина, ще се проведат следващите два поредни българо-холандски семинара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.