1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В ЕС локумът стана „кипърски” и за неговото производство ще трябва да се иска разрешение от Кипър

В ЕС локумът стана „кипърски” и за неговото производство ще трябва да се иска разрешение от Кипър

 

Локумът от днес в ЕС ще се нарича "кипърски локум" и за неговото производство ще трябва да се иска разрешение от Кипър. Телевизията се позова на съобщение на кипърското земеделско министерство, в което се твърди, че на 21 октомври е изтекъл срокът за обжалване на регистрацията на локума като кипърски продукт.

"Отсега в страните от ЕС традиционният турски локум ще бъде известен като кипърски локум и за производството му ще трябва да бъде получено разрешение от Министерството на земеделието на Кипър".

 

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.