1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Кърджали животновъди обсъдиха предстоящия протест в четвъртък

В Кърджали животновъди обсъдиха предстоящия протест в четвъртък

Няма да изкарват животни на пътя – ще блокират прохода сами

Националната асоциация на млекопроизводителите в България обсъди организацията на предстоящия протест на прохода “Шипка” в четвъртък (21 август). Председателят на стачния комитет Бойко Синапов обясни, че масово животновъдите от областта ще се изнесат за протеста на прохода. Сборната среща на млекопроизводителите от цялата страна ще бъде в 10 часа на прохода, а за 12 часа е насрочен началният час на митинга. Стопаните няма да изкарват животни по пътя – ще блокират прохода сами. На място ще бъде решено как и за колко ще блокират “Шипка”.

В Кърджали само трима млекопроизводители с първа категория ферми са получили субсидиите си за предадено краве мляко за март. “Нищо друго няма – нито за овчето мляко, нито субсидии по код 6, нито нищо...”, констатира Синапов.

Стадата с овцете, които се насочиха преди седмица към Гърция в знак на протест, все още са в района. “Вариантът за преминаване на границата остава като спасителен за животните ни и за целия отрасъл. Управляващите все още не могат да се сетят, че ние правим това, за да спасим отрасъла”, посочи още той.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.