1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Кюстендил започва подписка срещу невъзможността общината да бъде включена в ПРСР

В Кюстендил започва подписка срещу невъзможността общината да бъде включена в ПРСР

Тя ще се събира до 29 октомври, след което ще бъде внесена в Народното събрание.

В Кюстендил започва подписка срещу невъзможността общината да бъде включена в Програмата за развитие на селските райони, предаде Радио „Фокус”.

Подписката ще се разпространява както в града, така и в малките населени места, които са пряко засегнати от липсата на възможност да се включват с проекти по тази програма. Подписката е придружена и с декларация от страна на кметовете и кметските наместници в община Кюстендил, както и от представители на неправителствени организации. В нея се казва, че това е протестен акт и е продиктуван от нежеланието на правителството и мнозинството в Народното събрание, да бъдат чути хилядите засегнати домакинства с изключването на община Кюстендил от Програмата за развитие на селските райони.

„Нека и нашите населени места да могат да ползват привилегиите от Програмата за развитие на селските райони, защото смятаме, че средствата получени по програмата няма да потънат в небитието, а ще имат и допълнителна остатъчна стойност от разкриването на малки предприятия и съответно нови работни места”, се казва още в декларацията.

С нея кметовете на селата потвърждават позицията си, че е необходимо да се направи промяна в дефиницията „селски район” и всички населени места да бъдат включени в програмата, с изключение на тези с над 30 000 жители. Подписката ще се събира до 29 октомври, след което ще бъде внесена в Народното събрание.

 

Етикети ПРСР, подписка
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.