1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В края на март доставят ваксини срещу син език

В края на март доставят ваксини срещу син език

Според предварителните анализи ще са необходими около 5 млн. лева

„На 18-ти януари изтича срокът, в който Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе по жалбата срещу процедурата за доставка на ваксина против болестта син език, това съобщи изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на хрпаните проф. Пламен Моллов. Той уточни, че офертите на трите фирми, които участват в конкурса не са отворени, защото четвърта обжалва заложените параметри в процедурата по Закона за обществените поръчки.
 
Комисията за защита на конкуренцията е определила жалбата като недопустима, но жалбоподателят е сезирал и Върховният административен съд, който също трябва да се произнесе, преди процедурата да продължи или да бъде прекратена, уточни проф. Моллов.

Според предварителните анализи ще са необходими около 5 млн. лева за доставка на ваксините, като една част от парите ще бъдат предплатени. Проф. Пламен Моллов припомни, че забавянето на процедурите се е наложило заради липсата на финансиране в края на годината и очакваната тогава актуализация на републиканския бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.