1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В МЗП организират изложба-базар в рамките на дните посветени на Седмицата на гората

В МЗП организират изложба-базар в рамките на дните посветени на Седмицата на гората

 

В рамките на дните на Седмицата на гората в централното фоайе на МЗП от вчера е подредена изложба-базар на изделия, изработени от ученици в професионалните гимназии по горско стопанство, дървообработване и вътрешна архитектура към Министерство на земеделието и продоволствието.

На 9 и 10 април 2008 г. ще се проведат два конкурса - национален ученически горски конкурс за писмени разработки на теми, свързани с гората и нейното проучване, съхраняване и опазване и национален конкурс за проектиране на мебели.

Участници са ученици в професионални гимназии по горско стопанство, дървообработване и вътрешна архитектура.

Национален конкурс по фермерство с ученици от професионалните гимназии по селско стопанство се проведе на 31 март 2008 г., съвместно организиран от Министерство на земеделието и продоволствието и Аграрният факултет при Тракийски университет – град Стара Загора.

След предварителен подбор до защита в националния конкурс бяха допуснати за участие с проекти 18 ученици, първенци от проведен в училищата вътрешен кръг. На първите три места бяха отличени учениците: Иван Иванов Енев от Професионална земеделска гимназия - гр. Силистра; Златка Руменова Молова от Земеделска професионална гимназия - гр. Сандански, и Антония Иванова Налбантова от Професионална гимназия по селско стопанство - гр. Първомай.

 На тримата първенци министърът на земеделието и продоволствието отпуска едногодишни стипендии, съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Едногодишни стипендии ще получат и отличените ученици на останалите два конкурса. Всички отличени на призови места участници се награждават и с грамоти и предметни награди, осигурени от Министерство на земеделието и продоволствието.

 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.