В Напоителни системи тече подготовка за стачни действия

Пари за заплатите за месец май са намерени

Служителите от държавното дружество „Напоителни системи“ излизат на протест. В момента тече усилена подготовка за стачни действия. Причината - работещите не получават заплати от месец май.

По данни на КТ „Подкрепа" 200 хиляди лева са необходими за изплащане на заплатите за май и по 2,4 млн. лева за юни и  за юли. Осигуровките на всички работещи не са плащани също от май месец насам.

За да докажат готовността си за по-големи протести утре, 3 септември, от 9:00 часа работещите от клон Мизия, който обхваща Враца и Монтана, ще покажат недоволството си на едночасов протест пред управлението на клона. Служебният зам.-министър Георги Костов заяви, че над държавната фирма тегнат два сериозни проблема – огромната задлъжнялост на дружеството с около 19 милиона лева, както и влошената финансова ситуация на държавата. По думите му работниците са в правото си да протестират. Пари за заплатите за месец май са намерени и те ще бъдат изплатени, увери зам.-министърът на земеделието Георги Костов и изпълнителният директор на „Напоителни системи“ Димитър Методиев.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.