1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Пловдив създадоха център за връзка между науката и практиката в земеделието

В Пловдив създадоха център за връзка между науката и практиката в земеделието

 

Институт по зеленчукови култури /ИЗК/ "Марица" от м. септември започна изграждането на Център за трансфер на технологии, който да осъществява активна връзка между науката и практиката, като популяризира научните постижения на Института и оказва активна помощ на фирми и земеделски производители.

Създаването на това уникално европейско звено се осъществява по проект "Център за трансфер на технологии "Марица" : конкурентоспособен и уникален иновационен център в областта на зеленчукопроизводството" и  се финансира  от програма ФАР – Проект BG 2005/017-353.10.06 "Създаване на центрове за технологичен трансфер в българските висши училища и държавни научноизследователски организации" чрез Министерство на икономиката и енергетиката.

Общата стойност на проекта е приблизително 55 000 евро, от които 25 % е съфинансирането от ИЗК "Марица" . Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца. Основните цели на Център за трансфер на технологии "Марица" са:

- Да съдейства за трансфер на технологии между ИЗК "Марица" и земеделските производители;

- Да даде гласност на съществуващите научни продукти, разработени от института като осигури обратна връзка с Българските земеделски производители;

- Да популяризира новите научно-приложни разработки на Институт "Марица";

- Да насърчи земеделските производители в реализирането на конкурентна земеделска продукция.

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.