1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Пловдив се провежда семинар за Общата селскостопанска политика на ЕС

В Пловдив се провежда семинар за Общата селскостопанска политика на ЕС

Ще бъде обсъден Европейският план за действие за развитие на биологичното земеделие

 

Днес и утре, в Пловдив ще се проведе семинар, на който ще бъдат обсъдени Общата селскостопанска политика на Европейския съюз и Европейският план за действие за развитие на биологичното земеделие. Семинарът ще се проведе с участието на 35 експерти от 21 страни, съобщиха от Международната федерация на движенията за биологично земеделие.

Утре от 16.00 ч., семинарът ще завърши с публична презентация на резултатите от двудневните обсъждания в Аграрния университет в Пловдив. Презентацията е възможност за всички заинтересовани да се срещнат и обменят мнения с представители на Министерството на земеделието и продоволствието, на университета, на  Европейската група на Международната федерация на движенията за биологично земеделие и на биологичното фермерство в България.

Европейската група на Международната федерация на движенията за биологично земеделие представлява интересите на повече от 330 от общо 750-те организации членки на Европейската група на Международната федерация на движенията за биологично земеделие. Това са сдружения, фирми и организации от 27-те страни членки на ЕС, от ЕФТА и кандидатстващите за членство в ЕС страни. В Групата членуват: асоциации на биологичните производители, преработватели на биологични храни и продукти и представляващите ги организации, потребителски организации, консултиращи, сертифициращи и търговски органи, научни и изследователски звена.

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.