1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Пловдив ще се проведе Втората обща среща по проект "Родопи"

В Пловдив ще се проведе Втората обща среща по проект "Родопи"

На срещата официално ще бъдат връчени меморандумите за финансиране на 20 проекта

 

Зам.-министърът на земеделието и горите доц. д-р Стефан Юруков ще участва утре в гр. Пловдив, във Втората обща среща на заинтересованите страни на проект "Опазване на глобално значимото биологично разнообразие в ландшафта на Родопите" (Проект "Родопи").

Срещата ще се проведе от 9.30 часа в зала "Москва" на Новотел Пловдив, като участие в нея ще вземе и постоянният представител на Програмата на ООН за развитие Нийл Буне.

Съществена част от събитието е официалното връчване на меморандумите за финансиране на 20 проекта по Програмата за демонстрационни проекти, стартирала в резултат на предложения от страна на местните заинтересовани страни при първата среща. Одобрените проекти са на стойност около 300 000 щ. долара и са в областите: екотуризъм, устойчиво горско стопанство, устойчиво земеделие и опазване на биологичното разнообразие. В програмата на срещата е предвидено представяне на напредъка на проект "Родопи" за периода април 2006 – май 2007 г., както и планираните дейности за 2007 и 2008 г.

Проект "Родопи" е съвместна инициатива на Министерството на земеделието и горите и Програмата на ООН за развитие, финансирана от Глобалния екологичен фонд /ГЕФ/. Проектът стартира през юни 2004 г., като продължителността му е 5 години. Главната му цел е да помага на хората от Родопите да съхранят местната природа и да работят за икономическото, културното и социалното развитие на региона.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.