1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В поредното издание на ТВ предаването "АГРОФОРУМ" ще видите:

В поредното издание на ТВ предаването "АГРОФОРУМ" ще видите:

 

Ето какво ще видите в новото издание на предаването АГРОФОРУМ:

В гр. Добрич се проведе 14-ото специализирано изложение "Борса за семена и посадъчен материал". За да бъдат конкурентоспособни, стопаните трябва да използват семена с доказано качество. А именно борсата е мястото, където те могат да ги намерят и да получат консултация от специалисти.

Гостуваме на щанда на един от призьорите на "Борса за семена и посадъчен материал" – "КВС Семена България". Винсент Вюи, който е генерален директор за Югоизточна Европа, специално за АГРОФОРУМ разказва за най-новите тенденции в селекцията и семепроизводството.

Ще зарадваме зеленчукопроизводителите с интересни идеи за техния бизнес като им представим най-новите семена за домати, краставици и дини, предлагани от "Ивесто Къмпани" – гр. Пазарджик.

По време на "Борсата за семена и посадъчен материал" в Добрич стопаните купуваха най-вече семена и торове. Но много от тях се насочваха и към почвените подобрители Тераует и Терафуд, благодарение на които се намалява броя на поливките на земеделските култури и същевременно с това се постига добър икономически резултат.

Ще ви представим мярка 123 от ПРСР – "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", чиято цел е подобряване на икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната и горската промишленост. Велин Велев – началник отдел "Прилагане на мерките за развитие на селските райони", ще разясни кой може да кандидатства и какви средства ще бъдат отпуснати по тази мярка.

Ще ви информираме кога и как да проведете най-целенасочено подхранване на земеделските култури. Темата е постигане на високи резултати в картофопроизводството чрез използването на Иилд плюс – специализирана листна добавка, която укрепва, развива и повишава добива на кореноплодните и клубеноплодните култури. Продуктът се предлага чрез дистрибуторската мрежа на "Кемтура – България"

Пламен Лазаров – управител на фирма "Агропал" разказва за зрителите на АГРОФОРУМ как се развива пазарът на растителнозащитни продукти и защо липсва добра комуникация между браншовите организации и Националната служба за растителна защита. 

 

Вижте програмата на националното ТВ предаване за селското стопанство "АГРОФОРУМ" от ТУК

Съвременно и динамично ТВ предаване, посветено на  селското стопанство, земята, животновъдството, градината, вилното място, фермата.

Агрофорум е предаване за модерния агробизнес в България, то дава актуална информация  за състоянието, тенденциите и новостите  в селското стопанство. Приоритетно е фокусирането на съвременните и ефективни форми  за успешно развиване на растениевъдство и животновъдство. Основна цел е да се покажат  добрите практики във всеки сектор от селското стопанство, да се видят нововъведенията в механизацията и оборудването, да се представи нормативната уредба в българското и европейското законодателство. Излъчва се в цялата страна, както следва:

1. Ефирна телевизия "7дни" обхват: София, Перник - по ефир, южна България по кабел.

2. Ефирна телевизия "Пловдив" обхват: Пловдив, Асеновград, Първомай и принадлежащите им селища.

3. Национален ТВ канал "ХЕРОС" - Варна обхват: Цялата страна, като канала е с най-висок рейтинг в Северна България.  

4. Ефирна телевизия "Шумен" обхват: Шумен, Разград, Нови Пазар, Провадия, Търговище, Велики Преслав, Смядово, Омуртаг, Девня, Попово, Дългопол, Лозница и принадлежащите им селища.

5. Телевизия "Монт 7" обхват: Северозападна България

6. Телевизия "Супер Вижън +" обхват: Югоизточна България.

7. Кабелна телевизия "ДИАНА КАБЕЛ" Ямбол обхват: Ямбол, Бургас, Елхово, Сливен, Средец и принадлежащите им селища.

8. Кабелна телевизия "КАБЕЛСАТ" – Пазарджик - обхват: Пазарджик, Ракитово, Брацигово, Пещера, Септември, Стамболийски, Стрелча, Ветрен, Велинград и принадлежащите им селища.

9. Национален ТВ канал "М SAT" обхват: Цялата страна.

10. Национален ТВ Канал "ЕВРОПА" обхват: Цялата страна

11. Телевизия Търговище

12. ТВ Кейбъл Тел Кърджали

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.