1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В РВМС- Плевен е назначена проверка

В РВМС- Плевен е назначена проверка

В специално сформирания екип за извършване на проверката ще участват служители на инспектората на Министерство на земеделието и храните и на дирекция „Здравеопазване на животните и безопасност на храните” в МЗХ

 Директорът на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов информира днес министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов за хода на акцията за задържане на вносни изрезки от колбаси с изтекъл или неправомерно удължен срок на годност, неизрядна етикетировка или документи за произход,съощиха от министерството.

По настояване на министъра, д-р Войнов разпореди да бъде извършена комплексна проверка на Районната ветеринарномедицинска служба (РВМС) - Плевен. Проверката е заради съмнения, че служители на тази служба са прикривали нарушения на плевенската фирма „Анона” ООД, където бяха задържани най-големи количества краищници на колбаси – над 100 тона.


Докато приключи инспекцията, временно ще бъде отстранен от длъжност шефа на РВМС-Плевен, д-р Емил Попов. В специално сформирания екип за извършване на проверката ще участват служители на инспектората на Министерство на земеделието и храните и на дирекция „Здравеопазване на животните и безопасност на храните” в МЗХ. Съмнителните изрезки от колбаси ще бъдат проверявани килограм по килограм, за да се установи техния произход и с какви документи са придружени.


Директорът на НВМС д-р Йордан Войнов днес издаде заповед, с която се спира вноса на изрезки от колбаси от разнородни партиди. Целта е допусканите до пазара у нас изрезки да са само от една партида, така че ветеринарните власти да могат да проследяват техния произход, датите на производство и срока на годност.


След акцията, проведена от ГДБОП и ДВСК на 25 август т.г., беше наложена възбрана на 194 тона месни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.