1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Седмицата на гората в ДЛС "Кричим" бяха залесени фиданки от дива круша и киселица

В Седмицата на гората в ДЛС "Кричим" бяха залесени фиданки от дива круша и киселица

По време на организирания от Изпълнителната агенция по горите фототур за медиите в Държавно ловно стопанство-Кричим бяха разгледани и различни декоративни храстови и дървесни видове, които са внесени за първи път в България

В базата за интензивно стопанисване на дивеча към Държавно ловно стопанство- Кричим към Югозападно държавно предприятие бяха залесени фиданки с горскоплодни дървесни видове от дива круша и киселица. В събитието участие взеха директорът на ДЛС "Кричим"  инж. Петър Зяпков, заместник-директорът на Регионалната дирекция по горите-Пловдив инж. Антон Бамбалов, Димитър Градинаров от Българско дружество за защита на птиците и представители на медии. Традиционно всяка година по време на Седмицата на гората на територията на стопанството се засаждат дървета, чиито плодове се използват за храна от дивеча.

dls-krichim

По време на организирания от Изпълнителната агенция по горите фототур за медиите в Държавно ловно стопанство-Кричим бяха разгледани и различни декоративни храстови и дървесни видове, които са внесени за първи път в България.

Директорът на ДЛС Кричим инж. Петър Зяпков запозна медиите с историята, дървесният състав и видовете дивеч, които се срещат в стопанството. В базата за интензивно стопанисване на дивеча към момента има 283 лопатара и 44 муфлона.

dls-krichim

При посещението в парка на Царския дворец беше разгледана и оранжерията за цветя с уникални растителни видове от царско време.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.