1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Шумен се проведе семинар за здравеопазването в пчеларството

В Шумен се проведе семинар за здравеопазването в пчеларството

Форумът се организира от Министерството на земеделието и храните във връзка с предстоящите профилактични прегледи на пчелните семейства

При огромен интерес в Шумен се проведе учебен семинар с ветеринарни лекари от Североизточна България, посветен на здравеопазването в пчеларството. Форумът се организира от Министерството на земеделието и храните във връзка с предстоящите профилактични прегледи на пчелните семейства, които трябва да започнат през април.  

Обучението на ветеринарните лекари и на пчеларите е изключително важно и навременно заради рязкото увеличаване на заболеваемостта при пчелите. Това коментира доц. Първан Първанов от Тракийския университет, който беше лектор на форума в Шумен.

Семинарът в Шумен беше последният от поредицата обучения, които Министерството на земеделието и храните организира в страната, за да опресни знанията на ветеринарите в областта на пчелната патология.

Участващите в семинара ветеринарни лекари също коментираха, че обучението е много актуално, защото на базата на лекциите ще се работи по-добре за превенция на пчелните заболявания.

Автор: Йордан Йорданов

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.