1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В шуменските села Миланово и Дибич има капково напояване

В шуменските села Миланово и Дибич има капково напояване

От дружеството са заложили на алтернативната дейност, приходите от която влагат за поддържане на напоителната система

Капково напояване се използва при голяма част от малиновите насаждения в с. Миланово, както и в района на с. Дибич. Това заяви инж. Юлиян Вълчев, директор на "Напоителни системи" - Шумен, предаде Агенция "Фокус".

Юлиян Вълчев посочи, че този метод води до икономии, както за земеделските производители, така и за дружеството. В следващите години е възможно капковото напояване да бъде приоритет. Той отбеляза, че има събираемост на таксите за извършени поливки, тъй като потребителите не са с големи площи. Дружеството полага неимоверни усилия с малкото средства, с които разполага, все още да стопанисва помпените станции и да поддържа поливните полета, които не са работили през последните две-три години.

През месец септември икономически експерт от земеделското министерство е обходил крайните точки на напоителната система в селата Златна нива, Избул, Върбяне. Полетата там не са напоявани може би осем-десет години, заяви инж. Вълчев.  От дружеството са заложили на алтернативната дейност, приходите от която влагат за поддържане на напоителната система.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.