1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Сливен се проведе семинар за изискванията пред земеделските стопани и млекопроизводители

В Сливен се проведе семинар за изискванията пред земеделските стопани и млекопроизводители

Целта на семинара бе да покаже какво предстои пред дребните производители в годините преди присъединяването към ЕС през 2007г.

 

Семинар на тема "Новите изисквания и възможности на бизнеса в процеса на разширяване на ЕС отнасящи се към земеделските стопани и млекопроизводители" се проведе днес в "Дом на водата" - Сливен. Семинарът се състоя от две лекции "Безопасност на храните. Добри фермерски практики и сертифициращи програми" – с лектор доц. Стефан Рибарски от Тракийски университет – Стара Загора.

Втората лекция "Новите изисквания и възможности на бизнеса в процеса на разширяване на ЕС" с лектор Преслав Панев от "Вока консулт" бе насочена към производителите от региона. Представени бяха освен програма САПАРД и други програми, които ще стартират през 2005 г. В срещата участваха над 60 малки и средни млекопроизводители и млекопреработватели от Сливенска област, представители на Регионалната Асоциация на млекопроизводителите в Сливенска област и Областна дирекция "Земеделие и гори" - Сливен. "Целта на семинара бе да покаже какво предстои пред дребните производители в годините преди присъединяването към ЕС през 2007г., за да могат те по – лесно да приемат новите условия." – това каза директорът на дирекция "Международно сътрудничество и европейска интеграция" в община Сливен Стоян Марков. Проявата бе част от проекта "Сливен – европейски перспективи и предизвикателства", финансиран по Комуникационната стратегия за присъединяване на Република България към Европейския съюз./focus-news.net

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.