1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Върви вътрешен одит в „Напоителни системи“, бордът е освободен

Върви вътрешен одит в „Напоителни системи“, бордът е освободен

Скоро се очакват резултатите

„Служебният министър проф. Бозуков е подал сигнал до ДАНС и до МВР за лоши практики в „Напоителни системи“, много вероятно е до дни да подам втори такъв“. 

Това заяви земеделският министър Иван Иванов – по време на изслушване в парламентарната комисия „Земеделие, храни и гори“. В момента върви вътрешен одит в търговското дружество, до дни се очакват резултатите от него. Бордът на „Напоителни системи“ е освободен, а на изпълнителният директор Димо Чопков „са дадени тежки задачи, които той трябва да изпълни в кратки срокове“, каза още министърът. 

Администрацията само в централното управление на дружеството се състои от 69 души и трябва да бъде съкратена, а заплатите – редуцирани, коментира още Иванов. В същото време, заплатите на редови служители на дружеството са ниски, алармираха от Демократична България. Те поставиха и въпроса за поддръжката на дигите. 

Фирми, които имат сключени договори с „Напоителни системи“ за поддръжка на дигите и чиято гаранция не е изтекла, отказват да извършват дейности по тях, каза в отговор министърът. Затова ще бъдат проверени всички обществени поръчки и ако бъдат открити нарушения, ще бъдат прекратени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.