1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Вървят комплексни проверки по пекарни и зърнобази в Кърджали

Вървят комплексни проверки по пекарни и зърнобази в Кърджали

По време на акцията не са установени драстични нарушения

1 зърнобаза и 4 пекарни за хлебни изделия са проверени от инспекторите по приходите в Кърджали. Данъчните не са констатирали нарушения на данъчно-осигурителното законодателство в хлебопекарните в града. Обектите бяха проверени при съвместна проверка и с участието на служители от Областната дирекция на полицията,  Регионалната здравна инспекция и регионалната дирекция „Инспекция по труда" в Кърджали.

По време на акцията не са установени драстични нарушения, които да налагат затваряне на отделни производства или обекти, не са установени работници без сключени трудови договори. Изискани и проверени са документите за платени данъци, такси и съответствия на оборотите с наличната продукция и складови запаси.

Целта на проверките е освен извеждане оборотите на светло и контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство е още и дисциплиниращ ефект в целия сектор.

Очаква се съвместните проверки да продължат в цялата област, като ще бъдат обхванати както търговските обекти  така и транспортните средства доставящи хляб и хлебни изделия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.