1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ВАС отсъди в полза на инспектори от ОДБХ – Благоевград по дело за законността на предписание

ВАС отсъди в полза на инспектори от ОДБХ – Благоевград по дело за законността на предписание

Инспектори от отдел „Контрол на храните“ към Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Благоевград спечелиха дело във ВАС за оспорено от бизнес оператор предписание. 

През месец май 2021 година операторът подава заявление в ОДБХ – Благоевград за регистрация на магазин за кафе и пакетирани захарни изделия. При последвала инспекция на обекта, проверяващите издават предписание за изграждане на санитарен възел с мивка за измиване на ръцете и вентилация. 

Управителят на фирмата обжалва предписанието пред Административния съд в Благоевград. През април 2022 г. съдът отменя издаденото предписание от инспекторите по храните, а също така осъжда ОДБХ-Благоевград да заплати разноските по делото.

Инспекторите обжалват решението на Административен съд Благоевград пред Върховния административен съд (ВАС) на Република България. ВАС отменя решението на Административен съд Благоевград и отхвърля жалбата на бизнес оператора, и потвърждава предписанието, издадено от инспекторите от отдел „Контрол на храните“ в Благоевград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.