1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Възможно e вдигане на забраната върху трите мерки на САПАРД

Възможно e вдигане на забраната върху трите мерки на САПАРД

Плугчиева пред радио "Дойче веле"

 

Подпомагане за постигане качество и стандарт на млякото, подпомагане на малките ферми по линия на програмата за развитие на селските райони, за тяхното стабилизиране и да им се дадат възможности за повече инвестиции - това са основните посоки, по които се очаква решение от вчерашната техническа среща в Брюксел, казва в интервю за радио "Дойче веле" вицепремиерът Меглена Плугчиева.

Тя изразява убеденост, че българските фермери ще получат подпомагане от държавата, което ще обхване различните категории млекопроизводители.

"Този сектор трябва да бъде подпомогнат, за да може не само да бъде стабилизиран, но и да се развива и за напред стабилно", казва Плугчиева.

Тя отново припомня, че усилията на нейния екип са насочени към това до октомври да се покажат реалните положителни резултати по отношение на контрола на изразходване на евро-средствата.

"Очакваме вдигане на забраната върху трите мерки на САПАРД и нещо повече - удължаване на срока на действие на програма САПАРД до края на 2009 година, заяви Плугчиева.

Вицепремиерът каза още, че ако продължим да работим така, както тук в последните седмици, е изключително оптимистично настроена, че ще се справим със задачата и съответно ще възстановим както действието на мерките, така и удължаването на срока на програмата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.