1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ

Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ

Пресконференция организирана от българският евродепутат Момчил Неков

„Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ“ е темата на конференцията, която българският евродепутат Момчил Неков ще организира на 3 април от 10:30 ч. в Дома на Европа на ул. „Г.С. Раковски“ № 124.

Най-горещите теми по преговорите за Трансатлантическото споразумение за свободна търговия (ТПТИ) са политиките свързани с главите „Земеделие“ и „Безопасност на храните“. Макар земеделието да съставлява около 5% от стокообмена между двата най-големи икономически блока, секторът остава чувствителен в преговорния процес и включването му в споразумението остава под въпрос.

На конференцията „Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ“ българският евродепутат Момчил Неков, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент, ще представи най-важните аспекти на преговорите по главите „Земеделие“ и „Безопасност на храните” в рамките на това споразумение.

Експертно мнение относно ключови сектори и политики, както предизвикателствата пред тях в България, ще бъдат представени от политици и специалисти в областта на „Географските указания", секторите „Биоземеделие“, „Животновъдство“ и „Месопреработка“.

Повече информация за събитието вижте в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.