1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Възможностите за кредитиране на земеделските производители обсъдиха в Пловдив

Възможностите за кредитиране на земеделските производители обсъдиха в Пловдив

На срещата стана ясно, че интерес за земеделските производители представляват субсидиите за производство на екологично чиста продукция

 

Зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев взе участие в работна среща със земеделски производители в гр. Пловдив по покана на Областния съюз на земеделските кооперации – Пловдив.

По време на срещата бяха поставени въпроси, свързани с източниците на финансиране в областта на земеделието от Европейския съюз. Обсъдени бяха и методите и устройствата за получаване на гориво, енергия и електричество от биомаса, както и възможностите за кредитиране на земеделските производители от търговските банки.

На срещата стана ясно, че интерес за земеделските производители представляват субсидиите за производство на екологично чиста продукция, планинско и полупланинско земеделие и закупуване на нова или рециклирана земеделска техника.

Зам.-министър Пейчев, посочи какво трябва да направят земеделските кооперации и частните стопани, за да бъдат подпомогнати с европейски средства и как да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.. Той подчерта, че предвидените средства по Програмата са 3 241 938 392 евро, което е шест пъти повече от тези по САПАРД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.