Вече са отворени пунктовете за продажба на живи елхи от кампанията на МЗХГ

МЗХГ стартира благотворителна кампания за коледните празници

Инициативата се казва „Посади надежда” и ще се проведе с подкрепата на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и българския еврокомисар по „Иновации,научни изследвания, култура, образование и младеж“ Мария Габриел. Благотворителната кампания е за закупуване на живи коледни елхички в цяла България. Дръвчетата са от Държавните горски предприятия. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми. Това е третата подобна кампания, като тази година за първи път ще подкрепи каузата на Фондация „Искам бебе“. Министър Танева каза:

 „Искам да кажа няколко интересни факта. 2015 година 1200 граждани си закупиха живи елхички, 2016, 3000 и на мен ми е интересно 3 години по-късно какво мислят хората, дали имаме развитие в посока, ако щете и отношение към околната среда.“

Министър Танева подчерта, че през пролетта ще бъде организирано и съвместно засаждане от всички граждани, които са избрали да украсят живо дръвче за празниците. Тя допълни:

„Десет хиляди елхички сме приготвили в системата в цяла България, 38 са пунктовете за продажба, днес на сайта ще обявим всички адреси, от които могат да бъдат закупени.“ 

Радина Велчева, основател на фондация „Искам бебе“ сподели, че в България има между 30 и 40 хиляди семейства, които се нуждаят от средства за донорска яйцеклетка. Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. - „Купи жива елхичка, помогни на дете“ беше за набиране на средства за работа с деца от фондация „Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чуждбина. Продажбата на живи елхички ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.