1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Венцислав Върбанов: Въпреки смяната на политическото ръководство, подготовката за новата Кампания трябва да продължи!

Венцислав Върбанов: Въпреки смяната на политическото ръководство, подготовката за новата Кампания трябва да продължи!

Снимка:

От АЗПБ очакват добър диалог с новия служебен министър проф. Христо Бозуков

Усилията и енергията на служебния кабинет трябва да бъдат насочени към добрите политики в земеделския сектор! Това заяви председателят на Асоциацията на земеделските производители в България – Венцислав Върбанов, цитиран от телевизия Агро ТВ. По думите му въпреки смяната на политическото ръководство, подготовката за новата Кампания трябва да продължи!

В понеделник служебният министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков беше посрещнат с протест на животновъдите. Над 70 литра мляко бяха излети пред служебния вход на ведомството.
Сред недоволстващите бяха и стопани от Южна България с неизплатени пари по Схемата за единно плащане на площ. Венцислав Върбанов уточни, че в някои райони на страната земеделски производители са имали проблеми със застъпванията и заснемането на терените, което е довело до неизплащане на средствата.

От асоциацията заявиха, че очакват добър диалог с новия служебен министър проф. Христо Бозуков и подчертаха, че е необходимо новото ръководство на земеделското министерство да се срещне с представителите на отделните браншове в сектора и да разговаря за проблемите и очакванията им.

Според Върбанов, не трябва да се правят резки промени във Фонд „Земеделие“. Всяка една промяна може да доведе до спиране на работата, категоричен е председателят.

Върбанов припомни за многобройните срещи с международни институции и организации и заяви категорично, че Асоциацията ще продължи и през тази година да защитава интересите на своите над 2 000 членове.

Автор: Радина Дойнова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.