1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ветеринарни лекари от ЕС и Швейцария ще могат да работят у нас

Ветеринарни лекари от ЕС и Швейцария ще могат да работят у нас

Това предвижда проект на Наредба, приет от Колегиума на МЗГ

 

Проект на Наредба за признаване на професионалната квалификация по ветеринарна медицина, която дава право на граждани на държави на ЕС и Швейцария да упражняват ветеринарномедицинската професия на територията на България, прие Колегиумът на МЗГ.

С Наредбата се дава правото на граждани на държави-членки на ЕС, на европейското икономическо пространство и на Швейцария, както и на лица придобили правоспособност и получили удостоверения за професионална квалификация "ветеринарен лекар" на тяхна територия, да упражняват тази професия в България.

Наредбата определя и начините на признаване на правото на "ветеринарен лекар", който упражнява дейността си в държава-членка, да предоставя ако пожелае услуги в тази сфера на територията на България.

С проекта се определя и начинът на водене на регистър при издаването на удостоверение, взаимно сътрудничество и размяна на информация между компетентните власти при процедурите за признаване на правото  да упражняват ветеринарномедицинска професия в България на ветеринарните лекари от държавите-членки. Според проекта Компетентен орган за признаване на професионална квалификация по ветеринарна медицина е националната ветеринарномедицинска служба.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.