1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ветеринарните лекари от НВМС ще издават свидетелствата за придвижване на животните в страната

Ветеринарните лекари от НВМС ще издават свидетелствата за придвижване на животните в страната

Те ще въвеждат и данните в информационната система на НВМС

Официалните ветеринарни лекари във всичките общини у нас ще издават ветеринарномедицински свидетелства за придвижване на животните между различните обекти. Те ще въвеждат и данните за движението им в информационната система на Националната ветеринарномедицинска служба. Генералният директор на НВМС д-р Йордан Войнов възложи на официалните ветеринарни лекари да извършват тези дейности заради обявената ефективна стачка на частнопрактикуващите ветеринари от Българския ветеринарен съюз.

 „Въпреки, че официалните ветеринарни лекари ще бъдат натоварени допълнително с дейността на колегите си, така ще се предотврати възникването на проблеми във връзка с невъзможността на животновъдите да получават документи за придвижването на животните. Разчитам, че възможно най-скоро ще се намери разрешение на проблема с изплащането на дължимите средства на частнопрактикуващите ветеринарни лекари, за да се осигури нормалното функциониране на системата”, коментира д-р Войнов.  

Общо 2 064 228,41 лева са изплатени до момента на частнопрактикуващите ветеринарни лекари по годишния рамков договор между Министерството на земеделието и храните и Българския ветеринарен съюз.  Средствата са преведени от бюджета на Националната ветеринарномедицинска служба и са над 60% от общо дължимата сума за първото тримесечие на годината. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.