1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Военни да се занимават със земеделие

Военни да се занимават със земеделие

 

 Главният експерт от Информационно-консултантското бюро за адаптация на военнослужещи от запаса Иван Смарандов се срещна с председателя на земеделската кооперация в село Ясен Йордан Йорданов. Повод за срещата бе предложението на г-н Йорданов да привлече бивши военни да работят по различни проекти за развитие и утвърждаване на земеделската кооперация. 

Иван Смарандов от Информационно-консултантското бюро и председателят на ЗКПУ "Единство"  коментираха възможностите за реализация на проекти в земеделието, обединявайки материалната база, с която разполага кооперацията, и човешкия ресурс от военни от запаса.
Те обсъдиха основните елементи на предложението и мотивите му да търси точно военни специалисти. Идеята на председателя на земеделската кооперация е да предостави поземлен и сграден фонд, а военните като висококвалифицирани и отговорни специалисти да участват като съкооператори и бизнес партньори за работа по програми за подпомагане на селското стопанство, като ФАР, САПАРД и други. Мотивът му е, че те са много отговорни и добри професионалисти и не е редно, след като държавата е инвестирала по 20 години, да ги обучи, сега уменията им да не бъдат използвани. С лед установяване на сътрудничеството ще се търси финансиране и от програмите за социална адаптация на военни от резерва. Повече информация може да се получи в Информационно-консултантското бюро във Военния клуб. Официалното представяне на програмата за сътрудничество ще бъде обявено на трудовата борса за военни от резерва, която ще се проведе през есента в Плевен./posredniknews.com/

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.