1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Военните подновяват сделките с имоти, въпреки че тази практика ощетява държавата

Военните подновяват сделките с имоти, въпреки че тази практика ощетява държавата

Правителството позволи още 30 апетитни терена да бъдат раздържавени. Размразяват се и заменките, спрени заради скандалите

 

Само два месеца продължи PR кампанията на новия военен министър Николай Цонев за спиране на продажбите и замените на военни имоти. През август той има намерение да поднови сделките, макар че бе доказано, че тази практика ощетява държавата, и затова тя е обект на проверка от прокуратурата.

"Надявам се през август да обявя пред медиите по какъв начин ще се процедира с 243-те обекта, които са с отпаднала необходимост, сделките с които бяха замразени заради скандалите", съобщи Цонев. Той поясни, че в тези обекти влизат и предназначените за замени земи и сгради.

В подкрепа на решението на Цонев правителството вчера преобразува от публична в частна държавна собствеността на още 30 имота на МО. "С оглед на досегашното им предназначение - складове, гаражи, аероклуб, стопанства и др., могат да се използват за стопански цели, като се предложат за продажба или за замяна срещу жилища", съобщиха от пресслужбата на МС.

Имотите отново са интересни и ще бъдат обект на множество апетити. Най-атрактивен е терен от два имота в София - 85.7 дка в кв. "Суходол" (местността Малка Коньовица) и 38.9 дка в "Модерно предградие". Запознати твърдят, че на тези терени най-вероятно ще бъдат строени военни блокове. Идеята на МО е да предоставя земята, а срещу това да получава процент от построените жилища.

В столичния кв. "Младост" 3 се предлага терен от 11 дка, а в зона Б-17 - терен от 7 дка. Изключително апетитни са имотите от 20 дка в местността Герени в Созопол и пет сгради в местността Топач в Обзор. Сред другите имоти са 1213 дка в с. Черногорово, три терена край с. Гурмазово (до закритото летище в Доброславци) - с площ 36 дка, 129,5 дка и 72 дка; други два край с. Доброславци с площ 5,6 дка и 28,8 дка, три имота край с. Мусачево - с площ 1 дка, 3,6 дка и 559 дка, 163 дка край Карнобат и други из цялата страна.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.